Loading...
When
Friday & Saturday
25-26 October 2019
Starting 08:30 am
Where
Dubai, United Arab Emirates
Alserkal Avenue

About Sarah-J Leadership Series

The UAE was, 40 years ago, a fisherman’s settlement and has since rapidly grown its GDP. This growth has brought political, societal and leadership demands which are being explored now more closely than ever.

Nowadays its industry relies more on tourism and small to medium businesses.

Developing the next generation of leaders is seen as a strategic challenge of national importance in the United Arab Emirates of late (Sage, 2017.) However, the situation is both complex and uncertain.

Over 2 days, participants will build their capacity in self-awareness, assertiveness, management, team dynamics, leadership and mindset growth. Delivered in partnership with local Universities, businesses and entrepreneurs the event boasts a vibrant platform which will showcase emerging leadership initiatives and unusual suspects in UAE leadership providing talent development and practical tools to help you to progress your career, reach the next level and achieve your potential. the


The conference is led and hosted by renowned coach and career expert Sarah Jones, the founder of Sarah-J Coaching.

Sarah Jones is a renowned leadership and reinvention coach and she has worked with corporations, individuals and charities globally to transform their performance. She has a successful background in PR and communications having sometimes been the only woman in a global boardroom at companies such as DHL and in the healthcare sector.

She is accredited by The Coaching Academy and has numerous qualifications such as Mindfulness, Image Coaching, NLP and Neuroscience.

Her work has been featured in the Metro, BBC, Daily Mail and the Sun newspapers and now she is bringing her transformative approach and proven tools to the UAE to work with leaders and emerging talent to bring out the best the region can offer.

THE EVENT WILL BEGIN IN


Be the first to find out when tickets go on sale and our exclusive Sarah-J Leadership Awards are open for nominations: Register now !

We will only contact you about information relating to this event. Our lists are managed by Sarah-J Coaching (www.sarah-j.com.)

Our speakers

We are delighted to introduce our world-changing leadership experts who are kindly contributing their ideas and experiences to this event. If you would like to learn more about speaking opportunities, please get in touch.


Questions & Useful Information


You can buy tickets now – by clicking here.

Yes, ticket packages will be available for single days or both days of the event. The exclusive reception is only accessible to participants in the full conference however.

There are multiple ways to get involved in the conference. You may nominate a group of leaders from your organisation to attend and we can negotiate a bulk discount, or you may nominate a leader for one of the Sarah-J Leadership Awards (announced soon.) There are also corporate sponsorship and brand partnership packages available. Please contact Adam Bradford at Adam  Bradford at Adam Bradford Associates on adam.bradford@abpcmail.uk for further details.

We are working with a number of local and international partners to bring the event to life – including local entrepreneurs, the Ajala Project, Dubai Chamber of Commerce and Industry, 100 Acres Media and the local government.

Program schedule

Expert leadership lessons, practical workshops and a deep dive into some of the emerging leadership practices from the UAE and around the world have been curated in our programme to help you expand your knowledge, resilience and take away tools which will help you develop your organisation and career.

Refreshments will be provided throughout the event.


8.30am: Breakfast and Registration

  45 minutes

9.15am: Opening Address – Sarah Jones

  15 minutes
A warm welcome and opening address from founder and host Sarah Jones

9.30am: Keynote Presentation: UAE Excellency (TBC)

  15 minutes
The importance of investment in leadership and having a resilient, open-mind

9.45am: Real Life Leaders in Action: Panel Debate

  1 hour
Panel Debate Hassan Bello, The Ajala Project Dubai Chamber Sarah Jones, Sarah-J Coaching Fourth Speaker TBC, Jameel Arts & Culture Center

10.45am: Break

  15 minutes

11.00am: New Models of Leadership: Panel Debate chaired by Sarah Jones & Adam Bradford

  1 hour
New Models of Leadership: Chaired by Sarah Jones & Adam Bradford Kathy Eldon, Creative Visions Foundation Los Angeles Andrea Paige

12.00pm: Lunch

  1 hour 45 mins

1.45pm: Leadership Symposium (at Old Dubai Village)

  1 hour 30 minutes
Open display of UAE and Africa initiatives, supported by Dubai Chamber of Commerce and our partners Curated by the Ajala Project – exhibitors TBC Here you will be able to  see and hear from those running their own initiatives in the region, before heading to a variety of breakout sessions    

3.15pm: Breakout Sessions

  1 hour 45 minutes
Make a choice from the below. Each lasts 30 minutes, you may cycle between sessions. #1: Being a resilient woman leader: Led by Sarah Jones #2: Experiences as an entrepreneur and an intrapreneur: Led by Adam Bradford and Nicola Brentnall MCVO  #3: Breaking cultural norms: Led by NYU University women leaders    

5.00pm: Close of Day One

7.30pm: Delegates Reception

  7.30pm til late
Invited guests are welcome to join a private reception and networking hosted by the UK-UAE Business Club

8.30am: Breakfast

  45 minutes
Breakfast and registration

9.15am: Opening Plenary by Sarah Jones

  15 minutes
A recap on the previous day’s learnings and experiences, facilitated by host Sarah Jones

9.30am: Keynote ‘Leadership and public life in the UAE’

  30 minutes
A Keynote ‘Leadership and public life in the UAE’

10.00am: Digital Leadership Seminar: Mohsin Khan, social media agency owner

  1 hour 15 minutes
Digital Leadership Seminar: Mohsin Khan, a local consultant, the UAE’s #1 vlogger and lifestyle bloger and social media agency owner

11.15am: Break

  15 minutes

11.30am: How to break through personal and professional hurdles in life and business: Moderated by Sarah Jones

  1 hour
How to break through personal and professional hurdles in life and business: Panel Discussion, Moderated by Sarah Jones Adnan Mahmood, Dubai  Andrea Paige

12.30pm: Lunch

  1 hour

1.30pm: Practical Career and Leadership Strategies: Seminar by Sarah Jones

  1 hour
Practical Career and Leadership Strategies: A Seminar by Sarah Jones

2.30pm: Breakout Sessions

  1 hour 30 minutes
Cycle repeats twice – 45 mins sessions   Connecting business, education and leadership development: Adnan Mahmood   Turning your hobby into a business: Dubai Chamber    Leadership inside a corporate environment: TBC  

4.30pm: Break

  15 minutes

4.15pm: Closing plenary by Sarah Jones and Linda Mills, NYU University Abu Dhabi TBC

  45 minutes
Closing plenary by Sarah Jones and Linda Mills, NYU University Abu Dhabi (TBC)

5.00pm: Close

What Theme Say

Read what the previous attendees had to say !


Venue location

Alserkal Avenue, which is in Al Quoz, in Dubai. The area has become an arts and culture district for Dubai, and has excellent transport links.


Contact us

To get involved or find out more, please get in touch


© Sarah-J Coaching 2019. Sarah-J Leadership Series is an initiative owned and operated by Sarah-J Coaching. Privacy Policy.